За нас

"Skopje Drum Talks е здружение за едукација и поддршка на тапанари во Македонија."

Преку организирање на разновидни едукативни програми како drum клиники, работилници, мастер часови и други неформални едукативни програми имаме шанса за инспирација, мотивација и развој на локалните тапанари во Македонија, а воедно и едуцирање на потенцијални музичари. Со учеството на врвни и искусни тапанари, се овозможува размена на знаење и искуство кое ќе придонесе во развојот на тапанарската заедница.

Skopje Drum Talks е организатор на првиот drum фестивал во државата "Skopje Drum Festival" кој позади себе има 3 изданија.

Настани

Настан

Датум

Локација

Skopje Drum Talks Meet Up

Винил

25/11/2018

Rare Disease Day – Kids workshop

ДКЦ

31/12/2019

Fashion and Lifestyle Expo – Jam session workshop

МОБ

20/03/2019

Drum Clinic #1

МКЦ

13/03/2019

International Jazz Day – Dedicated performance to Max Roach

МКЦ

30/04/2019

Drum Clinic #2 - Alek Sekulovski

Котур

18/07/2019

Skopje Drum Festival 2020

МКЦ

31/10/2020

Skopje Drum Festival 2021

МКЦ

30/10/2021

Skopje Drum Festival 2022

МКЦ

29/10/2022

Новости